Huisje huren op Terschelling ... ‘t Logement

Uniek gelegen aan de rand van het dorp Formerum midden op Terschelling.

De boerderij met vakantiehuisjes staat aan de rand van het dorp Formerum. Dit dorp telt ongeveer 84 woonhuizen, waarvan er 70 vroeger kleine boerderijen waren, met slechts één of twee koeien en een geit. Nu is in het dorp nog één ecoboer aanwezig met zo’n 150 koeien. Deze boer en zijn koeien zorgen voor een kleurrijke omgeving met veel bloemen en vogels.

Het Terschellinger landschap is zeer afwisselend. En vanuit uw vakantiehuisje loopt of fietst u zo de natuur in. De huisjes liggen op een steenworp afstand van verschillende natuurgebieden. Aan de noordzijde liggen het Formerumer bos en Natuurgebied De Koegelwieck met aansluitend het uitgestrekte Noordzeestrand.

Eiland van ruimte en vrijheid

250 mPolder en Waddenzee

Aan de zuidkant van de vakantiehuisjes treft u de Terschellinger polder. Dit is nog een echt weidevogelparadijs. Op rustige avonden kunt u de vogels zelfs horen vanuit het vakantiehuis. U steekt de weg over en fietst langs oude eendenkooien door dit prachtige gebied. De zeedijk met een fenomenaal uitzicht over UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee bevindt zich slechts op vijf minuten fietsen vanaf ’t Logement. Achter de dijk aan de Wadkant is ook een fietspad. Hier kunt u zowel oostwaarts gaan, richting de Wierschuur en de Boschplaat of westwaarts richting Midsland met als eindpunt de haven van West Terschelling.

500 mWinkels, eten en drinken in Formerum op Terschelling

Het dorp Formerum heeft een Jumbo supermarkt, twee cafés, fietsenverhuur, een Wrakkenmuseum, een Boekenboer, koffiehuis de Koffiemolen, een Midgetgolfbaan, een Ponycentrum, twee snackbars en eethuisjes. Alles in het dorp is op loopafstand. En zowel via de hoofdweg als via het zandpad achter het huis bereikbaar. Ook vlakbij treft men de Natuurschuur waar diverse exposities te bezoeken zijn en waarvandaan excursies vertrekken. Nog meer voorzieningen bevinden zich in de nabijgelegen dorpen Lies, Hoorn en Midsland.

De uitgestrekte stranden van Terschelling

2 km.Weidse stranden

Hemelsbreed ongeveer twee kilometer vanaf het huisje. En met de fiets of lopend door het bos van Formerum bent u met circa vijftien minuten bij het uitgestrekte Noordzeestrand. In het hoogseizoen wordt er bij de strandovergang van Formerum aan Zee toezicht gehouden door de strandwacht. Ook is er een leuk strandpaviljoen. Tijdens de zomer kunnen hier ook surflessen geboekt worden. Bovenop het duin bevindt zich een restaurant. Iets meer oostelijk van de overgang kunnen rustzoekers en natuurliefhebbers hun hart ophalen. Men kan hier eindeloos langs het strand wandelen zonder iemand tegen te komen.

250 mOmringd door de natuur

Over het zandpad achter de appartementen boerderij loopt u direct de natuur in. Via het Formerumer bos (2 min.) steekt u zo door richting het strand of natuurgebied De Koegelwieck. Dit is een beschermd duingebied van ruim 400 hectare en strekt zich uit van het Noordzeestrand tot aan de binnenduinrand. Een wandeling door dit gebied is een echte aanrader! Bent u iets minder goed ter been, boek dan bijvoorbeeld een huifkartocht over het strand of door Europees natuurreservaat de Boschplaat.

De eigenaren Cees en Lise vertellen u graag meer over Terschelling en haar bezienswaardigheden.